Sirius Canicross OkoloHradce

22.09.2009 22:14

Okoooolo Hradce v malééé zahrádce...

A nebo: Okolo Hradce pojedem vratce... :o)

 

Jinými slovy jsme zase jednou vyrazili o víkendu 19.-20.9. 2009 poměřit naše tažné motorky s českou špičkou. Banušku tentokrát zlobily záda, tak dostala pauzu a Lump tedy zůstal coby sólo motorek. Byla jsem na něj docela zvědavá, převážnou část svého života tahal ve dvojce, a třebaže tréninky ukazovaly na to, že to zvládá, v skrytu duše jsem měla i drobné pochybnosti. Ó, jak byly liché... :o)

Tedy, proti specialistům krátkých tratí, ESP, Lump šanci prostě neměl. Ale rozhodně se nenechal zahanbit a obě závodní kola makal naplno, dokonce i na startu poněkud překvapený speaker podotkl, že podstatnější než plemeno je nadšení psa pro věc a startovní rychlost "ovčouna" může být s ohaři srovnatelná. Z průběhu závodu bych podotkla, že Lumpova síla má jisté výhody zejména v kopcích, kde ač pomáhám, přesto hlavně díky jeho energii je schopen udržovat v tahu zhruba srovnatelné tempo, jako na rovince... Bohužel jakmile se kopeček překlopí dolů, ohaři nám zamávají ocásky a nechají nás kuckat v obláčcích prachu :oP.

 

V soboru jsme ještě poněkud zaváhali na prvním brodu, kde si Lump pamatoval cestu (1x projetou loni!), kdy jsme před rokem  brod objížděli po mostečku kousek stranou. Letos však tato cesta byla zamezena a tak jsme za mého lehčího komentáře (měla jsem jen jedny jediné boty :oD ) zvládli nakonec brod bez větších obtíží. Jiné těžkosti na nás na trati nečíhaly a tak Lump nakonec zvládl obě cca 4km kola v celkové průměrné rychlosti 21,17 km/h. Musím přiznat, že mi ta průměrka udělala doopravdy radost... :o)

 

Díky Ebony, která nás v neděli fotila, tak mohu nabídnout mimo naší společné fotogalerie (tedy fotek mých a Ebony) i krátký fotoseriál ;o) 

(fota se po rozkliknutí zobrazí ;o) )

 

předstartovní psychická příprava :oD

 

tři... dva... jedna... MUSH GO!

 

 

letím...!

 

 

dojezd do cíle...

 

Vyhledávání